ten przepi co dalisci e to jest do smazenia czy do picia?? ja na sniadanko biore tylko szklanke mleka i 250g sera twarogowegi no i ze 3 lyzki cukru. to moje ma jakies 55-60 g bialka. mięśni nigdy za dużo
"Co do olei roślinnych wydaje mi się, że wszystkie oleje roślinne są ogólnie szkodliwe dla naszego organizmu- chodziło mi o popularne oleje do smażenia/sałatek..." no to wszystkie czy popularne?
[...] wrzucamy do miski, posypujemy przyprawą do ziemniaków, ja dodatkowo dodaje słodką paprykę i mieszamy. Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia i spryskujemy go spray'em do smażenia, po czym wysypujemy całość na płasko i ziemniaki ponownie spryskujemy spray'em. SFD/Images/2015/7/22/19273383232c4395987060bf806c5862.jpg Wstawiamy blachę do [...]
Lepszym rozwiązaniem było by gotowanie ryżu i pieczenie, gotowanie mięsa. Oliwa z oliwek nie nadaje się do smażenia ponieważ ma niską temp. dymienia. Jeśli bardzo chcesz smażyć kup spray do smażenia Oli-oli lub PAM chyba że masz patelnie do której potrawy nie przywierają. Pamiętaj, że w smażenie w temp. powyżej 180C jest niebezpieczne dla zdrowia. [...]
[...] na oko. Staram się celować w rozkład 1900 kcal BTW 120/85/150 - na ile mogę oszacować wielkości produktów. 1) schab, ryż parboiled, pomidory, marchewka (klarowane do smażenia) 2) obiad u Babci = ziemniaki, bób ze śmietaną. 3) naleśnik = ser półtłusty, mąka gryczana i owsiana, płatki migdałów, trochę mleka, jajko (klarowane do smażenia) [...]
[...] węgla. jednonienasycone mają jedno takie wiązanie, a wielonienasycone - wiele co sprawia, że są bardziej podatne na utlenianie (dlatego m.in. nie nadają się kompletnie do smażenia) a głupi tran ma tyle antyutleniaczy (wit a, e), że ma ważność długą, ale i tak należy trzymać go po otwarciu w lodówce, no i juz nie 2 lata... a Marek soga nie [...]
czy olej lniany jest najlepszy do smażenia ? jeśli nie to co, proszę o odpowiedź. wie ktoś, która oliwa z oliwek jest najlepsza, jakiej firmy itp? były jakieś testy ?
qazar - możesz napisać np. 3 produkty idealne do smażenia w kolejności od najlepszego? s.m.p.a - testy dotyczące właściwości tych oliw, chodzi mi o dokładnie o testy zawartości i jakości,
powodem nie uzywania oliwy extra virgin do smazenia jest po prodtu ekonomia :P nie oplaca sie, ona po podgrzaniu zmienia sie w tluszcz o takiej samej jakosci jak oliva rafinowana ... uzywanie jej do smazenia jest po prostu samooszukiwaniem sie ... w dodatku w takiej oliwie za duzo moze sie utlenic ... do smazenia nei nadaja zie zdne tluszcza z [...]
[...] mi do kolan, czy to nie za wysoko czy może być? Może być, pupie się bardziej dostanie. Tylko uważaj zęby zachować równowagę z większymi obciążeniami. co jest najlepsze do smażenia? ja używam oliwy z oliwek, ale w innych dziennikach chytałam o oleju kokosowym (wcześniej nie wiedziałam, że istnieje), poczytałam troche na ten temat, we wszystkich [...]
filonka ten olej rzepakowy do smazenia (gotowania stosujesz)? jakby co to z zasady do wysokich temperatur smalec, loj czy maslo klarowane a roslinne na surowo Mam nadziej ze dzisiaj znajde czas i napisze ci trening. Masz pilke do cwiczen? Chcialabym bys miala
[...] I cała masa innych - śmiało możesz poprzeglądać. Co do powyższego, masło - ok. DO smażenia używałbym klarowanego. Smalec do smażenia ujdzie, chociaż znajdą się ciekawsze opcje - jak wyzej wspominany np. olej kokosowy. Śmietana - osobiście zastąpiłbym ją [...]
[...] Co do mięsa. Spróbuj może przygotowywać w wolnowarze? Mięsa tłuste są o wiele lżej strawne po przygotowaniu w wolnowarze, odpada też problem szkodliwych substancji podczas smażenia czy pieczenia. Na wzdęcia i nadmiar gazów dobry kminek. Jeśli chodzi o produkty zwierzęce, spróbuj wątróbkę, bo jest bardzo bogatym źródłem witamin i minerałów. [...]
[...] sama chemia - natomiast możesz robić coś na bazie jogurtu i przypraw. Również jak najbardziej możesz kombinować na bazie oliwy czy jakiegoś zdrowego oleju z przyprawami. Do smażenia oliwa może być: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Na [...]
Witam, dziś w Piotrze i Pawle widziałem olej z ryżu, tylko mało informacji o nim mam. Jak ma się do smażenia i itd? Z artykułu na potreningu: do smażenia "olej kokosowy, a także masło klarowane, smalec, olej palmowy". Więc rozumiem, że ryżowy nie ;-)